Animasjon

Vi er spesialister på animasjon og har verktøyene og kompetansen til å hjelpe deg med din interne- eller eksterne kommunikasjon, enten det er filmer til onboarding, en presentasjon eller noe helt annet.

Se flere prosjekter

Animasjon

Vi i Zoaring bruker to ulike begreper om våre filmprodukter. Det første er animasjonsfilm. Kort fortalt er digital animasjonsfilm objekter og karakterer i kontinuerlig bevegelse – som kan deles inn i scener og sekvenser.

Animasjonsfilm er et fantastisk verktøy for å forklare sammensatte problemstillinger og komplisert tematikk, men det er også mulig å fortelle historier med en emosjonell og medmenneskelig appell. I krysningspunktet mellom emosjon og opplysning er det mulig å få til mye spennende. Vi har en stor stall av profesjonelle animatører, som gir oss fleksibilitet og stor kunstnerisk frihet når vi starter opp med nye prosjekter. Kunden er selvsagt med på å velge hvilket visuelt uttrykk som passer best.

Scribe

Det andre begrepet vi bruker om våre filmer er tegnefilm. Det kalles også scribble, scribe og whiteboard animation – avhengig av hvor du leter. Det er et format som utelukkende ble introdusert for å forklare sammensatt og kompleks informasjon på en mer forståelig måte. Og det er også dette vi i hovedsak bruker formatet til.

Tegnefilm gir oss muligheten til å illustrere og forklare årsakssammenhenger på en veldig direkte måte. Uttrykket på tegnefilmformatet kan virke enkelt, men den direkte koblingen mellom visualisering og læring gjør læringsutbyttet stort – selv på filmer som er lenger enn fem minutter.

Kognitive fordeler med film

Levende bilder er bedre tilpasset hjernens evne til å lære og huske ny informasjon. Forskning viser også at informasjon som presenteres ved hjelp av film og levende bilder “lagres” i mer fordelaktige og oversiktlige systemer i hjernen, i motsetning til innhold som kun leses.

Årsaken er at levende visuell informasjon lagres i delene av hjernen som er tilknyttet langtidshukommelsen og minner, mens ren tekst lagres i delene som er tilknyttet korttidshukommelsen.

Prosessen er også en del av produktet

Vi er lidenskapelig opptatt av å formidle og fortelle historier som gir mening for menneskene som ser dem. For å parafrasere nobelprisvinner i fysikk, Richard Feynman, på en litt fjollete måte: “Hvis du ikke kan forklare noe til en seksåring, så har du ikke forstått det.”

Mange av våre kunder gir oss tilbakemeldinger om at de selv har fått et nytt og revitalisert syn på arbeidsområdene og arbeidsoppgavene sine, fordi de blir tvunget til å tenke i andre og uvante baner.

Som leverandør av animasjonsfilmer, er vi i Zoaring stolt over prosessen vi har skapt rundt våre filmprosjekter. Prosessen er strømlinjeformet, som betyr at den krever forholdsvis liten innsats fra våre kunder.

Tiden sammen med kunden brukes primært til å gjøre en systematisk vurdering av innholdet. Hvordan det tjener formålet. Og hvilke strukturelle grep som gir best effekt. Gode historier gir grobunn for bedre læring og mer engasjement.

Vår prosess når vi lager animasjonsfilm

Vi vil gjerne høre fra deg

Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg – enten du har et konkret kommunikasjonsbehov eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Skriv inn kontaktinformasjon, så hører du fra oss!

Takk! Vi har mottatt meldingen din :)
Oops! Her gikk noe galt. Prøv igjen :)