Digitale løsninger

Slik jobber vi i Zoaring med digital innholdsproduksjon

Publisert:

3.2.2023

En av tjenestene vi tilbyr våre kunder er hjelp med innholdsmarkedsføring. I praksis vil det si at ansatte i Zoaring fungerer som innholdsprodusenter, der vi hjelper bedrifter med å lage relevant innhold til spesifikke målgrupper. 

Hva er egentlig innholdsproduksjon? 

Innen kommunikasjonsfeltet handler innholdsproduksjon om å produsere interessant og relevant innhold til ulike målgrupper som støtter opp om bedriftens eller organisasjonens kommunikasjons- og markedsmål. Arbeidet deles gjerne inn i to hovedområder:

  • Produksjon av innhold til bedriftens eller organisasjonens egne interne kanaler.
  • Produksjon av innhold for bedriftens eller organisasjonens kunder eller interessenter i eksterne kanaler.

Innholdsproduksjon for bedrifters interne kanaler

Noe av det vi i Zoaring brenner aller mest for er engasjerende innholdsproduksjon. Vårt mål er å sikre at ditt budskap blir formidlet på en enkel, effektiv og forståelig måte. Gjennom forenkling sikrer vi at målgruppen – for eksempel ansatte – forstår, tar eierskap til og husker det du ønsker å formidle.

Vi ser at det ofte er i interne kanaler selskaper har størst forbedringspotensiale. Når man jobber med eksternkommunikasjon, finnes det ofte en langsiktig og kortsiktig plan. Mål og delmål. Strategier og dokumenter som er gjennomarbeidet og kvalitetssikret, både av reklame- eller kommunikasjonsbyrå og av interne ressurser. Den samme taktikken gjelder sjelden for det som kommuniseres internt. 

I Zoaring har vi klokketro på at god, relevant og engasjerende internkommunikasjon er en viktig brikke for trivsel, kulturbygging og stolthet. Det kan vi påstå fordi dårlig internkommunikasjon ofte fører til det motsatte. Vi er ofte med tidlig i prosessen, for å jobbe med idé, konsept og konkrete tiltak, sånn at det blir en helhetlig plan – for eksempel for det neste året. Men vi bistår selvfølgelig også med enkeltfilmer og e-læringskurs dersom kunden ønsker å sprite opp sin eksisterende plan.

Innholdsproduksjon for bedrifters eksterne kanaler

Innholdsprodusentene i Zoaring jobber med å skape og produsere fengende kommersielt innhold i tilknytning til kampanjer og annen markedskommunikasjon til kundenes eksterne kanaler.

I kjernen av vår tilnærming til kommunikasjon, ligger det en innsikt om at alt godt innhold må formuleres som en historie. God historiefortelling er kontekstualisering. God historiefortelling er troverdig. God historiefortelling øker sjansene for at budskapet setter seg fast i målgruppens bevissthet. 

Prosessen vår for intern- og eksternkommunikasjon er lik. I prosjektets innledende faser kartlegger vi målgruppe(r), og gjør en analyse av kundens innhold og det ønskede etterlatte inntrykket. Resten av prosessen frem til selve produksjonen handler om å skape et rammeverk og en argumentasjonsrekke som sikrer at vi treffer på det ønskede etterlatte inntrykket. Det høres enkelt ut, men krever mye av både oss og kunden – fordi arbeidet med å konkretisere innhold ofte er vanskelig og “brutalt”. Vår erfaring er allikevel at de tydeligste historiene gir de beste resultatene. 

Er du interessert i å vite mer om hvordan vi i Zoaring kan hjelpe deg med innholdsproduksjon – enten internt eller eksternt? Ta kontakt med oss!

Anja Marie Falch

Kreativ leder og selvdiagnostisert fonofob. Anja er kapteinen på Zoarings kreative skip og kan kommunikasjon, forenkling og formidling av budskap til fingerspissene. Med en urokkelig tro på at ingen utfordringer er for store, sørger hun for at kundens forventninger ikke bare møtes, men overgås gang på gang.

Vi vil gjerne høre fra deg

Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg – enten du har et konkret kommunikasjonsbehov eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Skriv inn kontaktinformasjon, så hører du fra oss!

Takk! Vi har mottatt meldingen din :)
Oops! Her gikk noe galt. Prøv igjen :)