Rådgivning

Ingen blir imponert av buzzwords

Publisert:

24.9.2020

Strømlinjeformet, digitalisering, innovasjon, fremoverlent, bærekraftig, proaktiv, samhandling, endringsreise og synergi. Dette er ord du sikkert har hørt før, og kanskje brukt selv, men vet du egentlig hva de betyr? 

I Zoaring møter vi på disse – og mange lignende ord – nesten hver eneste dag. Dette er såkalte buzzwords, altså ord og begreper som kanskje høres imponerende ut, men som i realiteten er overbrukte, misbrukte, og i de fleste tilfeller – helt tomme. 

Det å bruke buzzwords er ikke nødvendigvis feil, men disse ordene gir ikke publikummet ditt noe konkret informasjon. Istedenfor å styrke budskapet ditt – kan de faktisk hemme det. 

Digitalisering

Digitalisering

Ta for eksempel «digitalisering». Dette er et ord som har blitt flittig brukt de siste 20 årene, men hva betyr det egentlig? At man går over fra analoge til digitale data? Eller at man innfører digital teknologi for å effektivisere prosesser på arbeidsplassen? Mener man førstnevnte, er det ikke så mye å skryte av. De aller fleste bedrifter har jo gått gjennom en digitalisering i det 21. århundre. Er det sistnevnte, er det mye mer effektivt å forklare hvilke digitale verktøy dere bruker for å effektivisere arbeidsplassen. 

Bærekraftig

Så har vi de ordene som går på miljøet – som «bærekraftig», «grønn teknologi» og «det grønne skiftet». Vi er helt for å jobbe mer miljørettet, men problemet er at ordet «bærekraft» blir slengt rundt av alle og enhver. Vi er mer interessert i å få frem hvordan bedriften din er bærekraftig. Har dere innført kjøttfri dag i kantina, bruker dere fornybar energi, eller har dere kuttet ned på unødvendige flyreiser? For det er faktisk noe å skryte av! 

Tar du deg selv i i bruke noen av disse ordene? Eller kanskje du har et annet buzzword du bruker hyppig? Poenget er ikke at du ikke kan beskrive bedriften din med kule ord lenger, men for å skille deg ut i mengden du tenke nytt. Så, når du tar deg selv i å bruke et buzzword, tenk heller gjennom hva ordet faktisk betyr. Hva vil du egentlig si? 

Hvis du synes det er vanskelig, kan vi i Zoaring hjelpe deg. Med over 600 produserte filmer for over 350 bedrifter har vi vært borti de fleste buzzwords – og vi vet hva de betyr. Vi kan hjelpe deg med å forklare det du ønsker å si på en enkel, forståelig og engasjerende måte.  

Klikk her for å se hvordan vi kan hjelpe!

Anja Marie Falch

Kreativ leder og selvdiagnostisert fonofob. Anja er kapteinen på Zoarings kreative skip og kan kommunikasjon, forenkling og formidling av budskap til fingerspissene. Med en urokkelig tro på at ingen utfordringer er for store, sørger hun for at kundens forventninger ikke bare møtes, men overgås gang på gang.

Vi vil gjerne høre fra deg

Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg – enten du har et konkret kommunikasjonsbehov eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Skriv inn kontaktinformasjon, så hører du fra oss!

Takk! Vi har mottatt meldingen din :)
Oops! Her gikk noe galt. Prøv igjen :)