Rådgivning

Hvordan lykkes med onboarding av nyansatte

Publisert:

24.4.2023

Vi i Zoaring er eksperter innen internkommunikasjon, og brenner for å sikre gode rutiner og prosesser rundt onboarding og opplæring av ansatte. Ønsker du å oppnå en sømløs onboardingsprosess ved rekruttering av nyansatte? Da bør du lese videre!

Hva er onboarding? 

Onboarding er en integreringsprosess som sørger for at din nye medarbeider raskt kommer inn i jobbens forventninger og rutiner og blir kjent med sin nye rolle. Samtidig handler det om integrering, og det å bli en produktiv del av samspillet på arbeidsplassen.

Kort forklart: rutinen for å introdusere og integrere nye ansatte i en organisasjon. På godt norsk bruker vi gjerne introduksjonsprogram om onboarding. 

Hvorfor er onboarding viktig? 

Enkelt og greit fordi en god onboarding av nyansatte er en vinn-vinn for begge parter.

En godt fasilitert onboarding gir den nødvendige kunnskapen, ferdighetene og verktøyene som en nyansatt  trenger for å komme godt i gang på en effektiv måte. Dette vil også bidra til at man føler seg velkommen på den nye arbeidsplassen, og kan begynne å bygge relasjoner med kollegaer og ledere i organisasjonen. For arbeidsgiver betyr dette innsparing av både tid og penger ved økt produktivitet fra nye medarbeidere. 

Økt jobbtilfredshet hos nyansatte, redusert turnover og høyere produktivitet som organisasjon - det er ikke noe å kimse av.

Zoarings tre beste onboarding tips 

I Zoaring er vi eksperter på å forenkle budskap, og har hjulpet både små og store bedrifter med onboardingprosesser. Sammen kan vi skape en mer effektiv og skreddersydd onboarding for nye ansatte. Her deler vi våre beste tips og råd for å gjøre nettopp det.

1. Planlegg godt

God og systematisk planlegging bidrar til en profesjonell og strukturert opplevelse, og gir rom til å tilpasse onboardingprosessen etter den enkelte ansattes behov og rolle. Du sikrer da at nye ansatte forstår bedriftens verdier, mål og arbeidsmetoder, samtidig som de blir introdusert til kolleger og teammedlemmer.

2. Bruk engasjerende virkemidler

Engasjerende virkemidler gjør opplæringsmateriellet lettere å forstå og memorere for nye arbeidstakerne. Ved å bruke visuelt innhold sørger du samtidig for at onboardingprosessen er engasjerende og tilpasset individuelle behov og ferdigheter. E-læringskurs er skalerbart, tilpasningsdyktig, kostnadseffektivt og fleksibelt. Det gjør det enkelt å administrere onboarding-prosessen for mange nye ansatte samtidig.

3. Strukturér og standardisér

Har du lyst å sikre at alle har tilgang på det samme opplæringsmaterialet, og samle alt i en felles digital portal? Med vårt verktøy, Zelo, kan du tilpasse måten du formidler internkommunikasjonen til hver enkelt nyansatt i bedriften. Med Zelo kan du også evaluere effektiviteten til onboarding-prosessen og tilpasse den for å imøtekomme endringer i bedriftens mål eller strategi.

Interessert i å vite mer om hvordan vi i Zoaring kan hjelpe ditt selskap med å sikre en sømløs og vellykket onboarding av nyansatte?

Ole-Kristian Førde

Tekstforfatter, prosjektleder og bedriftens fotballstjerne. Ole-Kristian loser prosjektet ditt trygt i havn, og sikrer høy kvalitet på tekst og innhold.

Vi vil gjerne høre fra deg

Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg – enten du har et konkret kommunikasjonsbehov eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Skriv inn kontaktinformasjon, så hører du fra oss!

Takk! Vi har mottatt meldingen din :)
Oops! Her gikk noe galt. Prøv igjen :)