Digitale løsninger

Fra innsikt til handling med datadrevet innholdsproduksjon

Publisert:

12.5.2023

Vi i Zoaring er spesialister innen innholdsproduksjon og e-læring, og vårt hovedfokus har alltid vært å skape enkelt og forståelig innhold for våre kunder.

En utfordring vi jevnlig har sett hos kundene våre er distribusjon av innhold og kommunikasjon internt i bedriften. Dette skyldes mange kommunikasjonskanaler, som for eksempel Teams, intranett, e-post, eller Slack. Resultatet blir at man ikke klarer å nå alle, og man har heller ikke kontroll på hvor flyten stopper opp.

Derfor startet Zoaring prosjektet Zelo, som siden har vokst seg til et eget selskap med kunder i Norden og USA. Zelo er en datadrevet plattform som hjelper bedrifter å distribuere innhold til sine ansatte på tvers av ulike kanaler. Ved å bruke data til å analysere og forstå hvordan internkommunikasjonen fungerer, kan bedrifter levere mer relevant innhold som styrker engasjementet og gir økt tilfredshet blant ansatte.

Zelo og Zoaring har lenge samarbeidet og utviklet løsningen, og åpner nå for å tilby denne synergien til våre kunder som en samlet pakkeløsning.

I denne bloggposten vil vi utforske hvordan Zoaring og Zelo sitt partnerskap driver datadrevet innholdsproduksjon, og hva det betyr for bedrifter som ønsker å tilby kvalitetsinnhold til kundene sine.

Slik kan du implementere datadrevet innholdsproduksjon i din organisasjon

For å implementere datadrevet innholdsproduksjon i din organisasjon, er det viktig å først definere klare mål og strategier for innholdet. Hvem er målgruppen, og hvordan kan vi sikre at kommunikasjonen treffer?  

I Zoaring gjennomfører vi en forenklingsprosess for å skape godt innhold som formidler det kunden har behov for. Deretter legger vi innholdet fra Zoaring over i Zelo som sørger for å distribuere dette til riktig målgruppe, på best mulig måte. Innsikten fra distribusjonen gir et datagrunnlag for videre justeringer for å sikre ønsket effekt. Disse dataene kan deretter brukes til å utvikle en innholdsplan som er optimalisert for å tiltrekke og engasjere målgruppen din. 

Med den nye teknologien til Zelo, kan Zoaring nå tilby kundene våre en helt annen dimensjon av analyse og måling på deres engasjement internt. Dette betyr at vi kan tilpasse vår innholdsstrategi til de faktiske behovene til de ansatte til enhver tid. På denne måten kan du sikre at innholdet du bestiller fra Zoaring resonnerer med målgruppen din, og at distribusjonen gjennom Zelo er skreddersydd slik at budskapet når frem.

Hvordan datadrevet innholdsproduksjon gir deg konkurransefortrinn

Mange kunder kommer til Zoaring fordi de har behov for å kommunisere et budskap internt i organisasjonen. Gjennom distribusjon av innhold gjennom Zelo, får de innsikt i engasjement og effektivitet.

Dette kan være spesielt nyttig i situasjoner hvor organisasjonen ønsker å informere om endringer eller strategier. Zelo støtter maler som gjør det enkelt å lage nyhetsbrev og distribuere dette kjapt og enkelt. I tillegg kan analyseverktøyet fra Zelo også brukes til å sikre compliance, for eksempel gjennom HMS-kurs eller informasjonsfilmer. Organisasjonen kan på denne måten spore at hver enkelt har gjennomgått innholdet. 

Gjennom bruk av datadrevet innholdsproduksjon og Zelo-plattformen, kan Zoaring hjelpe organisasjoner med å oppnå mer effektive og målrettede kommunikasjonsstrategier.

Optimalisering av timing 

Timing er avgjørende når det kommer til å lykkes med en kampanje eller en utsendelse. For å sikre en optimal timing, må man planlegge nøye på forhånd. 

Hvorfor ikke involvere de ansatte og la dem velge den beste tiden på døgnet for å motta innholdet? På den måten kan man øke sjansen for at mottakerne vil være mer åpne og engasjerte når de blir tilsendt budskapet. Om du har kunder eller ansatte i andre deler av verden, er det også viktig å ta hensyn til tidssoner og huske å sende på samme tid i alle tidssoner. Kl. 09.00 i Norge kan nemlig være kl. 02.00 i USA! Ved å optimalisere timingen av distribusjonen gjennom Zelo, kan man sikre at budskapet treffer målgruppen på best mulig tidspunkt, og at innholdet presterer best mulig.

Analyse og måling av engasjement 

Er det grupperinger som ikke engasjerer seg godt med innholdet? Er det noen spesifikke behov som må følges opp? Ved å analysere hvordan innholdet presterer kan du skaffe deg innsikt i hva som fungerer bra, og hvor det er rom for forbedringer. Dette er innsikt som gjør det enklere å stake ut en kurs for å optimalisere innholdet og sikre at det er effektivt og engasjerende for alle mottakere.  Med Zelo kan du enkelt måle åpningsrater, kanaler og statistikk på innholdet du distribuerer. Dette gjør det lettere å oppdage trender i publikums engasjement.

Gjennom Zelos teknologi kan du også oppmuntre til interaktivitet i distribusjonen av innholdet. Vår erfaring er at mottakerne da føler seg mer involvert i innholdet. Dette øker sjansen for at de husker og anvender det ved en senere anledning. Analyse og måling av engasjement handler ikke bare om å telle antall visninger og klikk. Her handler det også om dypere analyser av hvordan mottakerne oppfatter innholdet, og hvordan de interagerer med det. Har de forstått innholdet, og har de tatt til seg de viktigste poengene?

Investering i analyse og måling av engasjement vil betale seg på lang sikt. Det vil bidra til å forbedre kvaliteten på innholdet, øke effektiviteten og gi en bedre avkastning på investeringen. Det vil også bidra til å bygge et mer engasjert publikum og styrke bedriftens omdømme og merkevare.

Hvordan vi optimaliserer innholdet ved hjelp av data

Med tilgang på kontinuerlig oppdatering av data og analyse i organisasjonen kan Zoaring produsere innhold som treffer, samtidig som vi hele tiden måler hvilke områder vi kan bli bedre på.

Med den nye teknologien til Zelo, kan Zoaring nå tilby kundene våre en helt annen dimensjon av analyse og måling på deres engasjement internt. Dette betyr at vi kan tilpasse vår innholdsstrategi til de faktiske behovene til de ansatte til enhver tid. På denne måten kan du sikre at innholdet du bestiller fra Zoaring resonnerer med målgruppen din, og at distribusjonen gjennom Zelo er skreddersydd slik at budskapet når frem. 

Datadrevet innholdsproduksjon kan være banebrytende for bedrifter som ønsker å levere verdifullt og relevant innhold til kundene sine. Tilgang på relevant data fra Zelo gir oss muligheten til å ta pulsen på organisasjonen og utarbeide relevant innhold. Samtidig får kundene våre får en innholdsstrategi som er basert på de faktiske behovene hos de ansatte til enhver tid. Zoaring og Zelo være de perfekte verktøyene for å hjelpe deg med å nå dine mål. Zoaring løser kommunikasjonen, Zelo fikser distribusjonen - så hva venter du på? Kanskje vi kan koke opp en god løsning for deg og ditt behov?

Vi vil gjerne høre fra deg!

Vår filosofi er at uansett hvor komplisert noe er – så kan det forenkles. Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg, enten du har et konkret kommunikasjonsbehov, eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Kontakt oss!

Ole-Kristian Førde

Tekstforfatter, prosjektleder og bedriftens fotballstjerne. Ole-Kristian loser prosjektet ditt trygt i havn, og sikrer høy kvalitet på tekst og innhold.

Vi vil gjerne høre fra deg

Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg – enten du har et konkret kommunikasjonsbehov eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Skriv inn kontaktinformasjon, så hører du fra oss!

Takk! Vi har mottatt meldingen din :)
Oops! Her gikk noe galt. Prøv igjen :)