Animasjon

Filmspalten — Bergen Kommune — Kokevarsel

Publisert:

3.3.2021

Hvem var kunden? 

Vann- og avløpsetaten er Bergens viktigste næringsmiddel- og miljøbedrift. De leverer trygt og godt drikkevann, og bidrar gjennom utstrakt avløpsrensing til en renere Byfjord og et bedre nærmiljø.

Beskrivelse av oppdraget

Bergen Kommune kom til oss med et ønske om å lage en film om kokevarsel til den generelle befolkningen.

Selv om det ikke er noe tung informasjon, så erfarte de ofte at de ble nedringt av telefoner med spørsmål som “Kan vi dusje selv om det er kokevarsel”, “Kan jeg vaske klær”, og lignende. Dette hadde begynt å ble veldig tidskrevende for kommunen å håndtere, og de ønsket en enkel informasjonsfilm som de kunne dele som lenke sammen med kokevarselet som ble sendt ut. Slik at i stedet for å ringe for å spørre, ville de får alle svar i filmen.

Filmen skulle også ta i bruk på hjemmeside og sosiale medier. 

Løsningen

Vi skjønte tidlig at grunnen til at folk stilte så mye spørsmål rundt kokevarsel handlet om at befolkningen var usikker. Veldig mange innbyggere i Bergen husket fortsatt tidligere episoder der veldig mange i byen ble syke etter feil med vannet, og derfor tenkte det er bedre å spørre en gang for mye, enn for lite derfor for å være på sikre siden. 

Vi bestemte oss derfor for å velge ut de mest vanlige spørsmålene som folk stilte, og gi de svar og visuelisere dette på en humoristisk måte. Og gjennom dette også gjøre det veldig tydelig for dem hva som er gjeldende og ikke ved et kokevarsel. 

Det ble gjort ved å velge ut litt ulike situasjoner i hjemme som mange sikkert kunne kjenne seg igjen i, og sette det litt på “spissen”. 

Det var viktig at dette skulle være en litt gøyal og morsom snutt, som kunne brukes av Bergen Kommune i lang tid fremover, og hver gang et kokevarsel ble sendt ut. “Bedre føre var” prinsippet var også viktig å få frem. Nettopp det at selv om man sender ut kokevarsel betyr ikke nødvendigvis det at noe er galt med vannet – men at det er best å være på den trygge siden. 

Og det var nettopp det en ønsket å oppnå med filmen:  å skape trygghet for de i befolkningen som var usikre – og gi dem svar uten at de måtte ringe til kommunen for å få bekreftelse. 

Vi brukte en bergensk voice-over for lokal tilhørighet, og brukte lydeffekter og musikk for å heve den helhetlige opplevelsen av filmen for målgruppen. 

Resultat

Resultatet ble en 2 minutter animasjonsvideo som tydeliggjør hva en kan og ikke kan gjøre når en får kokevarsel. Den er med skape trygghet og klarhet rundt kokevarsel for innbyggerene i Bergen, samtidig som den frigjør de ressursene Bergen Kommune tidligere brukte på å svare på masse telefoner og henvendelser. Filmen brukes både på sms når kokevarsel sendes ut, på sosiale medier, og på hjemmesiden. 

Kunden ga oss veldig gode tilbakemeldinger på mottakelsen av filmen, og basert på dette fikk vi også et nytt oppdrag fra kommunen.

https://vimeo.com/343679774

Anja Marie Falch

Kreativ leder og selvdiagnostisert fonofob. Anja er kapteinen på Zoarings kreative skip og kan kommunikasjon, forenkling og formidling av budskap til fingerspissene. Med en urokkelig tro på at ingen utfordringer er for store, sørger hun for at kundens forventninger ikke bare møtes, men overgås gang på gang.

Vi vil gjerne høre fra deg

Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg – enten du har et konkret kommunikasjonsbehov eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Skriv inn kontaktinformasjon, så hører du fra oss!

Takk! Vi har mottatt meldingen din :)
Oops! Her gikk noe galt. Prøv igjen :)