Digitale løsninger

Animasjon

E-læring

Designtenkning i innholdsproduksjon

Publisert:

7.12.2023

Selv om begrepet 'designtenkning' kanskje er nytt for mange, er disse prinsippene som en del av vår Zoarings kjernefilosofi. Med tidløse prinsipper kan du løse nåtidens utfordringer.

Siden vi startet i 2012, har denne måten å tenke og jobbe på vært sentral i alt vi gjør. Et brukersentrert fokus er en essensiell del av oppskriften vår for å skape innhold som ikke bare fanger oppmerksomheten, men også etterlater et varig inntrykk.

Hva er designtenkning?

Designtenkning er en metode for kreativ problemløsning som setter brukeren i sentrum, og kombinerer kreativ tenkning med en praktisk tilnærming. Designtenkning er med andre ord både en tankeprosess og en arbeidsmetode som handler om å forstå utfordringer fra brukerens perspektiv.

Denne tankegangen har vokst frem parallelt med kunnskapen om at mange nye produkter, tjenester og prosjekter mislykkes fordi de ikke faller i smak hos brukeren. Tenk deg at du skal utvikle et nytt nettsted. I stedet for å dykke direkte inn i koding og design, starter du med spørsmålet: "Hvem er brukerne mine og hva trenger de egentlig?"

De 5 stegene

Det finnes en rekke oppskrifter på designtenkning. Normalt består prosessen av fem ulike steg, med hver sin viktige rolle i utviklingen av løsninger. La se nærmere på disse stegene, og hvordan vi i Zoaring bruker dem i vår arbeidsmetodikk.

1. Empati: Empati er kjernen i alt vi gjør. For oss betyr dette å sette oss inn i våre kunder sine sko. Vi starter hvert prosjekt med å kartlegge målgruppen, deres behov og utfordringer. Dette hjelper oss å skape innhold som resonnerer og engasjerer.

2. Definering: Vi bruker innsikten fra empatifasen til å definere nøkkelproblemer og muligheter. Dette hjelper oss å konkretisere arbeidet vårt, samt å holde tungen rett i munnen og sikre at vi løser de faktiske problemene som kunden eller målgruppen sitter med.

3. Idégenerering: I denne fasen slår vi hodene sammen innad i det kreative teamet vårt for å generere en rekke kreative løsninger. Ved å tenke utenfor boksen og utforske alle muligheter, skaper vi et best mulig utgangspunkt for videre arbeid med prosjektet.

4. Prototyping: Dette steget er ikke bare om å bygge modeller, men å skape en representasjon av våre ideer til kunden. Dette gjør vi i form av et storyboard med enkle skisser, eller en overordnet konseptskisse. På denne måten kan vi eksperimentere med ulike tilnærminger og raskt tilpasse oss basert på kundens tilbakemeldinger. Deretter legger vi opp til flere runder med feedback, slik at vi sikrer at det endelige produktet møter både kundenes og våre egne forventninger.

5. Testing: Enten det er en film, en distribusjonsløsning eller et e-læringskurs, tester vi våre leveranser med ekte brukere som skal gi feedback når løsninger begynner å bli ferdig. Av erfaring vet vi at det som regel vil komme innspill, så vi dedikerer alltid tid til å gjøre nødvendige justeringer i etterkant. Vi har fokus på å aldri si oss fornøyd basert på antakelse, men på bekreftelse fra målgruppen.

En brukersentrert tilnærming

I Zoaring bruker vi designtenkning i alt fra innholdsproduksjon til utvikling av digitale løsninger. Vårt mål er å skape innhold som ikke bare er visuelt tiltalende, men som også kommuniserer effektivt og skaper en dypere forbindelse med målgruppen.

Designtenkning er en sentral del av vårt kreative arbeid i Zoaring. Med en brukersentrert tilnærming til innholdsproduksjon leverer vi unike og skreddersydde løsninger til våre kunder. Designtenkning er sådan et viktig ledd i vårt arbeid, og noe vi bruker aktivt for å skape innhold som ikke bare informerer, men også inspirerer og engasjerer.

Ønsker du å teste ut designtenkning i ditt neste prosjekt? Zoaring står klar for å veilede deg gjennom prosessen mot veloverveide og effektive løsninger.

Ole-Kristian Førde

Tekstforfatter, prosjektleder og bedriftens fotballstjerne. Ole-Kristian loser prosjektet ditt trygt i havn, og sikrer høy kvalitet på tekst og innhold.

Vi vil gjerne høre fra deg

Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg – enten du har et konkret kommunikasjonsbehov eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Skriv inn kontaktinformasjon, så hører du fra oss!

Takk! Vi har mottatt meldingen din :)
Oops! Her gikk noe galt. Prøv igjen :)